Beneficii ascunse ale mierii de albine


 Mierea de albine detine proprietati antibacteriene impiedicand infectarea zonelor  ce au suferit taieturi  minore sau julituri, ajuta la digestie dar este si un bun energizant.

Cu un continut bogar de vitamine  A, Vitamina B1 (tiamină), Vitamina B2 (riboflavină), Vitamina B6 (piridoxină), Vitamina B12 (cianocobalamină), Vitamina C (acid ascorbic), acid pantotenic, acid folic, K, magneziu, calciu, potasiu sau fosfor – mierea devine un evergizant naturam cu un echilibru de vitatamine fiind usot asimilabil de organism. Consumata in cantitati moderate ajuta sa ne relaxare si ne ofera un somn mai odihnitor, zaharurile naturale din compozitia mierii te pot scapa de insomnii daca consumam o lingurita inainte de culcare.

Valoarea alimentară și dietetică

Valoarea alimentară a mierii constă în primul rând în bogăția ei în zaharuri (70-80%), din acest punct de vedere, fiind un aliment energetic prin excelență. Majoritatea zaharurilor din miere sunt zaharuri simple, (glucoză și fructoză), care nu mai necesită o prelucrare specială prin digestie, fiind direct asimilate și arse complet, până la stadiul de bioxid de carbon și apă, eliberând energie în toate etapele de descompunere prin care trec. Un gram de zaharuri din miere eliberează ca și zahărul de sfeclă: 4,1 calorii, dar (spre deosebire de zahăr), această energie este pusă în totalitate la dispoziția organismului, astfel că mierea este un aliment ușor asimilat și digerabil. Deosebirea esențială a mierii de albine de zahărul comercial constă în conținutul său ridicat în unele substanțe nezaharoase (microelemente, enzime, acizi organici și vitamine), care își exercită efectul pozitiv atât prin acțiunea de reglare a unor funcții importante ale organismului, dar și contribuind la conferirea calităților gustative specifice ("gust de miere"). Atât aspectul, culoarea, consistența și gustul fac din miere un aliment mult apreciat, dar mai ales aroma sa specifică, datorită conținutului în uleiuri eterice (volatile), parfumul mierii fiind identic cu parfumul florilor din care provine..

Valoarea terapeutică a mierii

Mierea de albine nu are doar calități nutritive ci, în urma studiilor, s-a demonstrat că are și o acțiune terapeutică eficientă, ce se exercită atât asupra afecțiunilor digestive, cât și în afecțiunile hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii, afecțiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile de nutriție și cele infecțioase, în afecțiunile sanguine și în cele cutanate.

Cu toate calitățile sale prețioase, mierea are și contraindicații pentru pacienții care suferă de obezitate, diabet zaharat, tulburări glicoregulatorii, insuficiență pancreatică exocrină și pentru pacienții gastrectomizați, cât și în anumite tulburări alergice.
Flag Counter

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

INSTAGRAM

Facebook

Total Pageviews

Search This Blog

Slova Ortodoxa

Slova

Breaking

Random Posts

Recent Posts

Recent in Sports

Fashion

News

Food

Sports

Food

Technology

Featured

Videos

Followers

Followers

Subscribe

Ms. Excellence

Ms. Excellence
This is your new awesome blogger template.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's.

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Pages

Facebook

Comments

Most Popular

Popular Posts